Utcakereső-sztori

Az utcakereső-sztori

Az utcakereso.hu története egy évvel a Google Maps és az Open Street Map indulása előtt, 2003-ban kezdődött: egy német, illetve egy szkennelt műegyetemi térkép ihlette. A cél az volt, hogy létrehozzunk egy szép, kartografált, de mégis könnyen használható és kereshető térképszolgáltatást Magyarországon.
Ez - a visszajelzések szerint - sikerült, és hamarosan a legnépszerűbb magyar térképes oldal lett az utcakereso.hu.
A térképet az ingatlan.com-ot is üzemeltető Arkon Zrt-nél fejlesztettük, tulajdonomba 2012. végén került. Azóta is töretlen lelkesedéssel fejlesztem és szépítgetem az oldalt, ennek első eredménye a 2013-ban indult Open Street Map alapú új térképem.

A mostani működésről

Az új térkép adatait az openstreetmap.org adatbázisából nyerem, és minden új tartalmat vissza is töltök oda, tehát azokat más is szabadon felhasználhatja.
Az adatbázisba a térképi adatokat több ezer önkéntes rögzítette és rögzíti most is, nekik ezúton is szeretnék köszönetet mondani a gigászi munkájukért, külön kiemelve a jelenleg legaktívabb önkénteseket:

Domcsi Separis hunsly pethy szali_clc_import BáthoryPéter Plutoz
SzPaula flaktack szali herrbert74 sprok *Martin* Strapontin
igor2 kosba BadGe Skyli Romania CLC import bot BRS95 jakite
ralovicsbeci Egri Napok Blog Nelli007 City-busz Jurg5 m_angyal djgergely
att fotel kempelen NaTToMi sza Weil der Stadt grin

Célom a legteljesebb magyarországi térképszolgáltatás létrehozása (cégekkel, telefonszámokkal, stb.), ezért az önkéntesek munkáját rengeteg új adattal én is kiegészítem, de ez még mindig kevés. Ha szeretnél te is közreműködni egy minőségi magyar térkép létrehozásában, akkor jelentkezz szerkesztőnek e-mailben! Előnyt jelent (de nem feltétel), ha néhány új pontot már rögzítesz is előtte!